Asociația Din suflet pentru Emeșe

 

Legfőbb célunk az éber kómás betegek és hozzátartozóik anyagi, illetve szellemi támogatása.

Egy éber kómás beteg számára fontos az anyagi támogatás, hiszen a sokkal komplexebb szükségletei havonta több ezer lejt is meghaladhatnak a jelenlegi egészségügyi állapotától függően. Ezen összeg fedezi a teljesen megváltozott étrendet, higiéniát, gyógytornát és gyógyszerek beszerzését. Emellett különböző befetketések adódnak a családi ház módosítására annak érdekében, hogy a beteg számára megfelelő körülményeket biztosítsa. Ha a beteg palliatív intézményben tartózkodik, a súlyosabb vagy kevésbé súlyos egészségügyi állapotától függően napidíjat kell fizetni.

Ezen célunk érdekében pénzt gyűjtünk. Azért, hogy a begetek szükségleteit biztosítsuk és családjaiknak így segítő kezet nyújtsunk.

A betegek és hozzátartozóik szellemi támogatása érdekében fontosnak tartjuk az információterjesztést. Fel szeretnénk hívni a társadalom figyelmét erre a kevésbé ismert kórképre, megismertetni a betegség okait, tüneteit, következményeit és a beteg felépülési lehetősegeit. Nem egy közismert betegséggel állunk szemben, ezért a kezelési, gondozási és felépülési lehetőségek korlátozottak hazánkban. A beteg és családja elsősorban az orvosok részéről várnak támogatást. Mivel hazánkban ezen kórkép nem közismert, a gyógymód is korlátozott. A jövőre nézve ezt szeretnénk megváltozatni. Tudtára adni a társadalomnak, hogy ilyen betegséggel küzdő emberek is élnek országunkban és nem szabad lemondanunk Róluk, hiszen az Ők életük is fontos. Ők is értékesek a társadalom számára. Példaképekként szolgálhatnak, hiszen mai napig egyikük sem adta fel a harcot, minden nap folyton küzdenek saját életükért. Tanulhatunk Tőlük. Minden egyén különböző, de szakorvosok segítségével majd kialakíthatunk egy általános képet a kórról, ha minden személyre külön-külön odafigyelünk. És ez szükséges Nekik. Így megadhatjuk Nekik az esélyt, hogy felépüljenek és a Nekünk megszokott, Nekik pedig talán már különlegesnek tekinthető életmódot folytathassák.

Ennek érdekében kapcsolatot szeretnénk teremteni más országok hasonló szervezeteivel, kórházaival, betegápolóival és az Ők tapasztalataiból kiindulva próbáljuk hasonló betegellátást kialakítani hazánkban, természetesen a hatóságok jóváhagytával.

Bejelentkezés

Felhasználó


Jelszó


 LOGIN

Gyakori kérdések

Összegyüjtöttük a gyakori kérdéseket és a válaszokat ezekre, kérjük elöbb ezeket elolvasni, köszönjük!  


 Kérdések + válaszok 

Bankunk adatai

Kedvezményezett: 


ASOCIATIA DIN SUFLET PENTRU EMESE

BANCA TRANSILVANIA

IBAN(RON): RO 70 BTRL RON CRT 057 42 124 01

IBAN(EUR): RO 20 BTRL EUR CRT 057 42 124 01

BIC/SWIFT: BTRL RO 22